Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Steeds meer mensen kiezen voor Private Autolease!

 • Groei Private Lease

Geplaatst op 6 september 2018

Prognoses van het aantal Private leasecontracten worden continu bijgesteld en ingehaald door de werkelijkheid. Private Lease groeit explosief! Steeds meer mensen kiezen voor een Private leaseauto. De combinatie van een stevige concurrentie, lage private leaseprijzen, een nieuwe/jonge auto, veiligheid en duidelijkheid over de maandelijkse autokosten zijn redenen waarom steeds meer mensen niet meer zelf een auto kopen, maar een auto privé leasen. Wie wil nou niet zorgeloze mobiliteit?
 
In  de afgelopen twee jaar is het aantal leasecontracten van 36.000 contracten naar 100.000 private lease contracten gestegen. Een groei van 178%. In onderstaande afbeeldingen staan de gemaakte prognoses voor het aantal leasecontracten. In 2015 werd nog verwacht dat in 2020 ongeveer 100.000 mensen een auto privé zouden leasen. Eind 2017 werd dit aantal bijgesteld naar maar liefst 200.000 leasecontracten, al worden de de inschattingen als maar hoger bijgesteld: "Halverwege 2018 is de inschatting dat dit aantal is gestegen naar boven de 125.000", zegt Renate Hemerik, directeur van de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen. 
 
Het aantal aanbieders is door de toenemende vraag naar Private Lease sterk toegenomen. Pas echter op voor de valkuilen, zie de hieronder genoemde aandachtspunten !
 
Groei Private Lease volgens ING                    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Afbeelding 1: voorspelling in 2015                                                           Afbeelding 2: voorspelling in 2017   


Eerste aanbieder Private Lease

SmiLease is in 2006 gestart met Private Lease en heeft dan ook al veel tevreden klanten. SmiLease legt het accent op o.a. service, persoonlijk contact, eenvoudige procedures, transparantie en flexibiliteit en dat in combinatie met een scherpe leaseprijs. Dit wordt door de klanten van SmiLease beloond met een tevredenheidscore van een 9,1 waarbij 99% van onze klanten ons aanbeveelt.
 
Voor de beoordelingen: https://www.klantenvertellen.nl/referenties/smilease/
 

Vanaf 2013 een enorme groei van het aantal aanbieders

Vanaf 2013 is het aantal aanbieders razend snel gestegen. Nagenoeg al de grote leasemaatschappijen bieden nu ook private autolease aan. Daarnaast hebben veel importeurs eigen merk formules bedacht. In diverse gevallen is dit overhaast gebeurd. Voor klanten is het van belang om te weten wat in de leaseprijs inbegrepen zit en wat niet. Om tot een goede vergelijking te komen tussen de verschillende Private Lease aanbieders zijn naast de leaseprijzen de leasevoorwaarden belangrijk.
 
 

Aanbiedingen zijn niet altijd even transparant 

Niet al de aanbiedingen zijn even transparant. Ga niet alleen af op de prijs die op internet aangeboden wordt maar kijk wat u uiteindelijk gaat betalen. SmiLease heeft voor u al een aantal belangrijke verschillen in de leasevoorwaarden op een rij gezet, zie: https://www.smilease.nl/keurmerk-private-lease
 
Dat kosten toenemen als gevolg van extra km, minder schadevrije jaren, extra accessoires of een kortere looptijd is normaal.


SmiLease zet de valkuilen voor u op een rijtje:

 • Het werken met "km bundels" voor enkele maanden of bijv. 1 jaar: meer gereden km moeten extra betaald worden tegen aanzienlijke meerprijzen per km, minder gereden km worden niet terug betaald
 • Het niet terug betalen van minder gereden km: bij SmiLease komt het terug betalen veel voor, door verhuizing of bijv. verandering van werk wordt er soms veel minder gereden, dan is het een groot nadeel dat je de volledige leaseprijs moet blijven betalen.
 • Het niet in de leaseprijs opnemen van verzekeringskosten
 • Het hanteren van een hoog eigen risico dat je vervolgens door een leaseprijsverhoging kunt verminderen
 • Het niet op naam van de klant registreren van schadevrije jaren, waardoor de klant bij wisseling van leasemaatschappij geen no-claim verklaring krijgt
 • Het hanteren van een eigen risico per "schadedeel", bijv. € 100 eigen risico voor een spatbord, een bumper, een deur etc.
 • Het niet in de leaseprijs opnemen van de wegenbelasting
 • Het niet in de leaseprijs opnemen van mobiliteitsservice
 • Aangeven "incl. pech onder weg hulp", waarbij dit bijv. alleen na 72 uur is, niet in het buitenland en bijv. niet bij schade
 • Het niet in de leaseprijs opnemen van vloeistoffen, wissers en lampjes. 
 • Kosten van olie bijvullen, uitlijnen van de auto, bandreparaties etc. die voor rekening van de klant komen.
 • Hoge kosten voor het rijden met all season- of winterbanden
 • Het niet verstrekken van een bonus-malus tabel: diverse aanbieders noemen alleen dat verhogingen van de kosten van de verzekering doorberekend worden. Hoeveel dit is na bijv. een schuld schade moet je dan maar afwachten.
 • Black box die in de auto gemonteerd wordt met als doel kosten van reparaties die veroorzaakt zouden kunnen worden door het rijgedrag op de klant te verhalen. Ook kunnen dan kosten van schade in combinatie met bijv. snelheidsovertredingen op de klant verhaalt worden
 • Prijsstijgingen die onbeperkt doorberekend kunnen worden, bijv. een stijging van de rente. De rente is nu extreem laag, als rentestijgingen doorberekend worden dan kan dit zomaar € 25 per maand gaan kosten
 • Contracten die gehercalculeerd worden als gereden km bijv. meer dan 10 % afwijken. Wat een hercalculatie inhoud wordt niet genoemd !
 • Bij tussentijdse contractbeeindiging (nagenoeg) al de restant leasetermijnen laten betalen of met een (onnodig)  hoog percentage rekenen ten behoeve van de kosten die ontstaan bij een tussentijdse contractbeeindiging.
 • Aan het eind van het contract bij inname normale gebruikssporen als schade doorberekenen
 • Kosten berekenen voor het doorgeven van wijzigingen
 • etc.