Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Occasions

All-in leaseprijzen: incl. wegenbelasting, verzekering, pech-onder-weg hulp, BTW etc. op basis van 10.000 km per jaar. Meerprijs per km vanaf € 0,05, minder gereden km betaalt SmiLease aan u terug !

Bekijk ook onze acties

Private Lease Occasions

Nu tijdelijk met Gratis SmiLease Flex Pakket, klik hier voor informatie: Gratis SmiLease Flex Pakket 

Voordelen occasion Private Lease:

 • U loopt geen risico met betrekking tot een miskoop en hoge onderhoudskosten
 • U profiteert van de lagere leaseprijs van een occasion
 • U heeft extra flexibiliteit door de kortere looptijd

Een occasion private leasen of zelf kopen ?

Als u voor een occasion kiest dan kunt u deze zelf kopen of u kunt deze leasen. Als u de occasion zelf koopt dan moet u een miskoop met hoge onverwachte kosten zien te voorkomen. 

Als u de occasion private leaset dan loopt u geen miskoop risico en weet u vooraf exact wat uw autokosten zijn. SmiLease biedt u de volgende mogelijkheden voor private occasion lease:

 • Lease van occasions die SmiLease vanuit haar eigen wagenpark beschikbaar heeft, zie de auto's bovenaan  deze pagina.
 • Lease van een occasion die SmiLease speciaal voor u inkoopt: SmiLease zoekt voor u de auto volgens uw specificaties en koopt deze auto in. Dit moet dan wel een "BTW auto" zijn zodat SmiLease de BTW terug kan vragen. Ook moet het een auto zijn van één van de 7 merken waar SmiLease voor gekozen heeft.

Private Lease Occasions bij SmiLease

Als u een occasion bij SmiLease leaset dan bespaart u t.o.v. een nieuwe auto vaak minimaal 10 % van de totale autokosten. Bij een korte looptijd kan de besparing t.o.v. een nieuwe auto oplopen tot wel 30 %. Bij lease van een occasion biedt SmiLease u dezelfde zekerheid als bij lease van een nieuwe auto: u loopt geen enkel risico, u krijgt de normale pech-onder-weg hulp, vervangend vervoer is normaal van toepassing etc.

Een nieuwe auto of een occasion 

In een occasion rijdt u gemiddeld gesproken goedkoper dan in een nieuwe auto, dit doordat de afschrijving op nieuwe auto's in de eerste jaren verhoudingsgewijs hoog is.

In 2016 lagen de verkopen van nieuwe auto's op het laagste niveau sinds 1969, als gevolg hiervan zijn er weinig auto's ingeruild en zijn occasions op dit moment verhoudingsgewijs duur.

Door de tegenvallende verkopen van nieuwe auto's worden deze met hoge kortingen aan private leasemaatschappijen aangeboden. Door de inkoop met hoge korting en door de stevige concurrentie bieden private leasemaatschappijen nieuwe auto's erg scherp aan, zo scherp dat u bij een miskoop van een occasion al snel veel duurder uit bent !

Lease van een occasion is vooral aantrekkelijk als u de auto voor bijv. 12, 24 of 36 maanden wilt leasen.

Occasion kopen ?

Mocht u een door SmiLease aangeboden occasion willen kopen neem dan contact op met SmiLease en vraag naar de mogelijkheden, of klik op de knop rechtsboven leaseauto kopen

Voorkom miskoop occasion 

Bij het kopen van een occasion moet u o.a. letten op:

 • Een logische km stand: door een opzettelijk teruggedraaide kilometerteller kunt u veel teveel voor een auto betalen, dit risico loopt u vooral bij import auto's
 • De schadehistorie: een zware schade verlaagt de kwaliteit van de auto en kan leiden tot onverwachte problemen
 • Een importauto is bij latere verkoop minder waard dan een originele Nederlandse auto
 • De technische staat van de auto: technische problemen leiden al snel tot meer dan € 1.000 kosten
 • De goedkoopste controle die u kunt doen is de controle bij de Rijks Dienst voor het Wegverkeer, deze controle kost niets. Bij de RDW kunt u o.a. de volgende punten controleren:
  • Vervaldatum van de APK
  • Datum aanvang tenaamstelling: klopt dat met wat de verkoper u verteld?
  • De uitvoering van de auto die u koopt (afleiden uit bouwjaar, type en BPM bedrag)
  • Of het kenteken klopt met de auto
  • Of de auto wel / niet geregistreerd staat als gestolen
  • Controle of de datum van eerste toelating overeenkomt met de datum van eerste afgifte in Nederland (bij een verschil heeft u waarschijnlijk te maken met een importauto)
  • Of de tellerstand logisch is en wanneer de laatste tellerstand geregistreerd is.
 • Een betaalde controle kunt u uitvoeren via Autoverleden.nl: u kunt dan bijv. een rapport opvragen m.b.t. het schadeverleden van een auto.
 • De technische staat kunt u beoordelen door de onderhoudsfacturen op te vragen, het laatste APK rapport te bekijken, door de auto zelf goed te bekijken en door een proefrit te maken. Voor de hand liggende aandachtspunten zijn: het profiel van de banden ? laatste onderhoudsbeurt ? wanneer moet de distributieset vervangen worden ? wanneer zijn de remschijven en de remblokken vervangen ? oliepeil en de kleur van de olie ? kleur van de koelvloeistof ? onderhoudsboekjes met een normale onderhoudshistorie ? krijgt u een heldere garantie ?
Lees meer