Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Banden reparatieset of reservewiel ?

Geplaatst op 25 maart 2009

 

Gemiddeld heeft een auto één keer per 160.000 km een lekke band.
 

Oplossingen voor de lekke band: 

  • Reservewiel: is een volwaardig alternatief voor een gewoon wiel.
  • Thuisbrenger: is een reservewiel waarmee een beperkte afstand gereden kan worden met max. 80 km/uur
  • Banden reparatieset: pompje en dichtingmiddel. Na reparatie kan een beperkte afstand gereden worden met max. 80 km per uur. 

 

Test door de ANWB:

Uit een door de ANWB gehouden test blijkt dat een banden reparatieset géén volwaardig alternatief is voor een reservewiel. Belangrijkste nadelen van de banden reparatieset ten opzichte van een reservewiel:
  • Onduidelijke gebruiksaanwijzing waardoor niet iedereen in staat is om de lekke band op spanning te brengen.
  • Niet ieder lek valt te dichten: gaten met een doorsnee groter dan 4 mm kunnen niet gedicht worden. Lekkages buiten het loopvlak kunnen ook niet gedicht worden.
  • Het is een tijdelijke oplossing waarmee slechts een beperkte afstand gereden kan worden (advies is om direct naar een garage / bandenspecialist te rijden).

 

Voordeel van een banden reparatieset ten opzichte van het reservewiel:

  • Een banden reparatieset neemt minder ruimte in en weegt veel minder dan een reservewiel
  • Een wiel omwisselen lukt ook niet iedereen: de auto opkrikken gaat soms zwaar, wielbouten kunnen erg vast zitten, de auto moet stevig op de krik staan etc.

 

Hoe zijn de SmiLease auto’s uitgerust ?

Een groot aantal auto’s van SmiLease heeft een gewoon reservewiel of een thuisbrenger. Verder zijn er een aantal auto's die beschikken over een pompsetje dat u kunt gebruiken in het geval van een lekke band. Als uw auto voorzien is van een banden reparatieset en als het u niet lukt om de band op spanning te brengen, dan kunt u de mobiliteitsservice van uw auto bellen. Het nummer vindt u op de berijdershandleiding die u heeft meegekregen bij de aflevering van uw leaseauto. 
 
Wilt u precies weten welke auto waarover beschikt? Neem dan contact met ons op. Heeft u al een leaseauto van ons, dan vindt u vaak meer informatie door te kijken op de leaseovereenkomst. Ook kunt u natuurlijk in de auto zelf kijken. Een reservewiel vindt u meestal onder de hoedenplank of in sommige gevallen onder de auto.