Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Letten op autokosten bespaart veel

  • Autokosten

Geplaatst op 27 januari 2017

Letten op autokosten bespaart veel

Een auto kost veel geld: bij inruil schrik je vaak van het bedrag dat je bij moet betalen, reparatienota’s vallen meestal ook niet mee, brandstofprijzen zijn hoog etc. Hoeveel precies aan een auto uitgegeven wordt weten de meeste mensen niet. Dat komt niet alleen doordat kosten erg versnipperd betaald worden, ook aanbiedingen van autobedrijven en leningverstrekkers geven vaak een verkeerd beeld van de werkelijke kosten, dit doordat er gewerkt wordt met aanbetalingen, slotbetalingen, financieringen, verplichte verzekeringen en verrekening van inruilwaardes.

ANWB heeft private leaseaanbieding van SmiLease beoordeeld

Privé een auto leasen bij SmiLease is gemakkelijk, goedkoop en duidelijk. De ANWB heeft een offerte, een leaseovereenkomst en het leasetarief van SmiLease beoordeeld (ANWB Auto nummer 24 van 2007) en kwam toen al tot de conclusie dat leasen bij SmiLease een geduchte concurrent is van zelf kopen.

Zie ook wat onze klanten over ons zeggen: https://www.klantenvertellen.nl/referenties/smilease/

Bij private autolease weet u vooraf precies waar u aan toe bent: uw autokosten bestaan uit de leasetermijn, de brandstofkosten en een eventueel eigen risico bij een schade. SmiLease is een private lease aanbieder waarbij het persoonlijke contact belangrijk is, het leasecontract voor zowel u als ons correct is met als intentie: een langdurige en prettige klantrelatie.

SmiLease goedkoper dan ANWB calculatie bij zelf kopen

Op de internetpagina van de ANWB kunt u de maandelijkse kosten van auto’s calculeren. U kunt het type auto opgeven, de km per jaar de gebruiksperiode etc. Op basis van deze gegevens berekent de ANWB de kosten per maand en per km.

SmiLease heeft voor enkele auto’s de kosten volgens de calculatie van de ANWB vergeleken met de leasetarieven van SmiLease. Enkele voorbeelden:

Overzicht ANWB Autokosten t.o.v. SmiLease Private Leaseprijzen

Auto + uitvoering ANWB kosten per maand Leaseprijs SmiLease
Skoda Citigo Ambition              € 265           € 219
Citroën C3 Selection              € 318           € 289
Skoda Rapid Spaceback Joy               € 408           € 349

De leaseprijzen van SmiLease liggen ongeveer 7 – 10 % beneden de calculaties van de ANWB.

Voor informatie m.b.t. bovengenoemde auto's zie: https://www.smilease.nl/private-lease-acties

De Consumentenbond onderzoekt autokosten

De Consumentenbond doet ieder jaar onderzoek naar de hoogte van de autokosten per type auto. De kosten van de meeste auto’s kunt u opvragen via de “autokostenvergelijker”. De kosten worden hierbij onderscheiden naar vaste en variabele kosten, ook kan gekozen worden voor meerdere gebruiksperiodes. Deze informatie is alleen beschikbaar voor leden van de Consumentenbond.

De volgende aspecten zijn belangrijk voor de hoogte van uw autokosten:

Een occasion of een nieuwe auto

In een occasion rijdt u gemiddeld gesproken goedkoper dan in een nieuwe auto. Nadeel van een occasion:

  • miskoop risico
  • risico van hoge onverwachte kosten
  • minder veiligheidsvoorzieningen
  • hoger brandstofverbruik

 Bij occasion private lease van SmiLease heeft u de lagere kosten van een occasion in combinatie met de zekerheid van een vaste leaseprijs. Bekijk het actuele aanbod: http://www.smilease.nl/private-lease-occasions

Private lease actieaanbiedingen

Leasemaatschappijen kopen auto's vaak actiematig erg goedkoop op voorraad in. De klant profiteert van deze scherpe inkoop door leaseprijzen waar stevige kortingen in verwerkt zijn. Voor de actieaanbiedingen van SmiLease zie: http://www.smilease.nl/private-lease-acties

Het aantal jaren dat u de auto wilt rijden

Door de looptijd van uw auto te verlengen van bijv. 3 jaar naar 5 jaar bespaart u doordat de verhoudingsgewijs hoge afschrijving van het eerste jaar over een langere periode verdeeld wordt, daarnaast bespaart u rentekosten als gevolg van een gemiddeld lagere waarde van de auto.

De grootte van de auto waarin u wilt rijden

Ook kunt u stevig besparen door te kiezen voor een auto die één klasse kleiner is: u bespaart dan zo maar € 100 of meer per maand.

Het aantal schadevrije jaren dat u heeft

Schade veroorzaken leidt tot hoge kosten, door de bekende bonus-malus systemen is het toch een beetje zo van "de veroorzaker betaald". Door schadevrij te rijden kan uw voordeel oplopen tot al snel € 50 per maand. U betaalt dus niet meer premie voor de schade die een ander rijdt.

Het aantal km dat u per jaar rijdt

Kilometers rijden kost geld, niet alleen de brandstof, maar ook het extra onderhoud. Ook is de restwaarde van de auto sterk afhankelijk van het aantal kilometers dat er met de auto gereden is. Meer rijden betekent een lagere restwaarde en dus een hogere afschrijving. Minder rijden bespaart dus veel!

De keus tussen benzine of diesel

U kunt kiezen voor een auto die op benzine of diesel rijdt. Uit berekeningen van SmiLease blijkt dat het omslagpunt vrij hoog ligt: vaak boven de 25.000 kilometer! Het omslagpunt blijkt hoger te liggen dan veelal door fabrikanten opgegeven wordt. Bij een dieselauto moet u rekening houden met hogere kosten op de volgende onderdelen: de investering, de verzekering, de wegenbelasting en de onderhoudskosten. Vuistregel is dat een dieselauto per maand excl. brandstofkosten € 100 meer kost dan de benzine-uitvoering.