Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Telegraaf: minder hypotheek door leaseauto

  • Minder hypotheek door leaseauto

Geplaatst op 24 juni 2016

Minder hypotheek door leaseauto

Met bovenstaande kop heeft de Telegraaf op 23 juni 2016 in de rubriek Geldzaken een artikel gepubliceerd over de effecten voor uw hypotheek als een leaseverplichting bij het BKR geregistreerd wordt. Als voorbeeld wordt genoemd:

"Karin de Vries heeft een bruto jaarinkomen van 35.000 euro en kan bij een rente van 2,5% een hypotheek krijgen van 151.000 euro. Ze besluit een Citroen C1 te leasen (looptijd 4 jaar, 12.000 kilometers) voor 200 euro per maand. Rekening houdend met deze verplichting kan ze nog maar 100.000 euro lenen. Het leasen van de auto met een aanschafwaarde van iets meer dan 10.000 euro, heeft tot gevolg dat ze ruim 50.000 euro minder kan lenen!"

SmiLease waarschuwt ook voor de gevolgen van een BKR registratie

SmiLease heeft al meerdere keren gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen van een BKR registratie, zie bijv: https://www.smilease.nl/keurmerk-private-lease Naast verlaging van het bedrag dat u kunt lenen loopt u bij een BKR registratie ook het risico dat het rente percentage van uw hypotheek verhoogd wordt. Als u dit effect op uw hypotheek had geweten dan was u mogelijk de Private Lease overeenkomst niet aangegaan.

SmiLease registreert niets bij het BKR

SmiLease is geen deelnemer van het Keurmerk Private Lease, als gevolg hiervan hoeft SmiLease uw leaseovereenkomst niet bij het BKR te registreren. SmiLease is deelnemer van het keurmerk "Private Lease OK" waarbij de verplichting tot BKR registratie niet aanwezig is. Vanzelfsprekend is SmiLease wel zorgvuldig bij het afsluiten van leaseovereenkomsten. In uw belang en in het belang van SmiLease wordt nagegaan of de door u gekozen auto en de daarbij behorende kosten in overeenstemming zijn met uw inkomen.