Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Sparen levert weinig op maar... rood staan blijft duur

  • Kosten rood staan

Geplaatst op 15 december 2016

De rente op spaarrekeningen is tot een dieptepunt gedaald

Terwijl de rente op spaarrekeningen het nul-punt nadert blijft rood staan erg duur. Hierover zijn onlangs kamervragen gesteld, de minister van Financiën gaf aan e.e.a. echter geen probleem te vinden. Verwacht wordt dan ook dat rood staan voorlopig duur blijft.

De kosten van rood staan

Voor het rood staan betaalt u op uw rekening courant bij nagenoeg al de banken een rente die ligt tussen de 9 en 14 %. Ook als u met de bank geen limiet voor rood staan afgesproken heeft kan het voorkomen dat de bank toestaat dat bepaalde afschrijvingen toch gedaan worden waardoor u wel rood komt te staan en dus de hoge rente betaalt. Dit "ongeoorloofd" rood staan kan de bank bijv. toestaan als u bij dezelfde bank een spaarrekening heeft met een positief saldo. Over uw positieve saldo ontvangt u dan een rente van bijv. 0,3 %, over het negatieve saldo betaalt u 14 %.                        Niet doen dus !

Rood staan wordt m.i.v. 1 december 2016 direct gemeld bij het BKR

Als u langer dan één maand rood mag staan, of rood gestaan heeft, dan wordt dit door uw bank bij het BKR in Tiel op basis van nieuwe regels die per 1 december 2016 ingevoerd zijn direct gemeld. Gevolg van de melding kan zijn een hogere hypotheekrente of een lager hypotheek bedrag.

Inruilwaarde op uw spaar- of bankrekening zetten

Als u kiest voor Private Lease bij SmiLease dan kunt u de inruilwaarde die SmiLease aan u uitbetaald op uw rekening courant, of op uw spaarrekening, zetten. Hiermee kunt u een BKR registratie en het betalen van een rente van 14 % voorkomen. 

Tijdelijk een inruilpremie van € 1.000

Als u bij SmiLease een VW Polo leaset dan betaalt SmiLease u bovenop de normale inruilwaarde van uw auto een premie van € 1.000. Door dit bedrag op uw spaarrekening te zetten kunt u rood staan voorkomen. Deze actie loopt t/m 20 januari en is onder voorbehoud van beschikbaarheid van de aangeboden Volkswagen Polo's. Voor de aangeboden Polo's zie: www.smilease.nl/vw-polo-actie