Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Checklist Private Lease Justlease en SmiLease

  • private lease Justlease

Geplaatst op 27 maart 2018

Private Lease Justlease

Justlease is een aanbieder van Private Lease die landelijk veel aan de weg timmert:

  • door sponsoring van de schaatsploeg van o.a. Ireen Wüst heeft Justlease een grote naamsbekendheid opgebouwd
  • daarnaast onderscheidt Justlease zich door scherpe "vanaf" prijzen te presenteren. Scherpe vanaf prijzen zeggen echter niets, belangrijk is het maken van een goede vergelijking tussen daadwerkelijke leaseprijzen en de bijbehorende leasecondities

 

Vergelijking Private Lease Justlease en SmiLease

Het maken van een goede vergelijking tussen aanbieders van Private Lease is een lastige. Als voorbeeld maakt SmiLease voor u een vergelijking met een Citroën C3 welke door Justlease en door SmiLease aangeboden wordt.

Bij het maken van de vergelijking wordt niet alleen naar de leaseprijs gekeken maar ook naar de overige leasecondities.

Een verschil met SmiLease is dat Justlease auto's aanbiedt op basis van een wat uitgekleed leasepakket waarbij u zelf de gewenste extra's aan kunt klikken. SmiLease biedt altijd auto's aan op basis van een compleet all-in leasepakket.

 

Prijsvergelijking Citroën C3 Private Lease Justlease en SmiLease

Justlease biedt de Citroën C3 aan vanaf € 279 per maand, zie de banner hierboven. Dit is echter een C3 zonder airco en met de lichte 68 pk motor, deze auto wordt dus nooit gekozen. Het wordt dan keuze 2, de C3 met 82 pk en met airco vanaf € 299 per maand op basis van 10.000 km per jaar, looptijd 5 jaar en meer dan 7 schadevrije jaren:

 

Omschrijving    Justlease  SmiLease
Aanbieding   C3 Feel 82 pk met airco  C3 Feel 82 pk met climate control
Specificatie  Airco, cruise control, navigatie, blue tooth, parkeersensoren  Climate control, cruise control, navigatie, blue tooth, parkeersensoren
Geadverteerde Leaseprijs  Per maand € 299  Per maand  € 299
Metallic lak  Per maand € 7  Zit al in de leaseprijs    
Eigen risico   Verlagen tot € 150 per maand € 9 

 Standaard € 100 tot max. € 300   

Vervangend  vervoer  Per maand € 6  Zit er standaard in   
All-in leaseprijs  Wordt totaal per maand € 321   Blijft totaal per maand € 299 

 

Vergelijking lease condities Private Lease Justlease en SmiLease

Private leaseovereenkomsten zijn vaak niet één op één vergelijkbaar. Tussen de leasecondities kunnen de nodige verschillen zitten.

Als je je in de leasecondities van Private Lease Justlease wilt verdiepen dan is dat lastig: waar vind je wat ? En hoe compleet of incompleet is deze informatie ? 

  • De "veel gestelde vragen": https://justlease.nl/faq/ Is een lastige je blijft klikken van menu naar submenu en naar weer een submenu. Het is onmogelijk om zo een goed beeld te krijgen.
  • De "downloads": https://justlease.nl/download/ Dat zijn er nogal wat: onder andere 55 pagina's met Algemene Bepalingen. Ondanks 55 pagina's is het geen volledig verhaal: "km bundel" wordt bijv. nergens genoemd terwijl deze wel van toepassing is. Ook is er nog een "samenvatting Algemene Bepalingen"  dit is een opsomming van allerlei extra kosten die berekend kunnen worden

SmiLease zet de belangrijkste verschillen tussen Private Lease Justlease en SmiLease voor u op een rij:

 

Omschrijving  Justlease  SmiLease
Meerprijs per km voor bijv. de Citroën C3   € 0,06   € 0,06
Terugbetaling minder gereden km (1)  Worden niet terugbetaald  Volledig tegen € 0,06
BKR registratie (2)  Ja  Nee
Vervangend vervoer bij pech  Na 72 uur  Direct
Vervangend vervoer buitenland (3)  Nee   Ja
Vervangend vervoer bij schade  Nee  Ja
Maximaal eigen risico bij schade  € 1.000  € 300
Registratie schadevrije jaren (4)  Niet in Roy-Data  In Roy-Data op uw naam
Maximale opzegvergoeding (5)  35 % restant leasetermijnen  25 % restant leasetermijnen
Opzegging bij overlijden  Zonder partner geen kosten  Als normale opzegging
Black box in de auto  Ja  Nee
Google recensies  34 stuks score 3,7 van de 5  72 stuks score 4,9 van de 5

(1) Door langdurige ziekte of bijvoorbeeld door verandering van werkgever kan het voorkomen dat u aanzienlijk minder km rijdt dan overeengekomen in uw leaseovereenkomst. Als u een leaseovereenkomst heeft op basis van 20.000 per jaar en u rijdt maar 15.000 km, dan betaalt SmiLease u al de minder gereden km terug tegen hetzelfde tarief als het tarief van de meerkilometers, dit kan dan bijv. gaan om een bedrag van: 5 jaar x 5.000 km x € 0,06 = € 1.500 !

(2) Een BKR registratie kan leiden tot een hogere te betalen hypotheekrente van bijv. 0,5 %. Bij een hypotheek van € 200.000 kost u dit dan € 1.000 per jaar. Daarnaast leidt een BKR registratie tot een verlaging van het bedrag dat u kunt lenen, in veel gevallen bedraagt deze verlaging van de beschikbare hypotheek minimaal € 50.000 ! Zie voor informatie ook de Telegraaf de rubriek geldzaken van 23 juni 2016.

(3) Geen vervangend vervoer in het buitenland kan voor de klant tot enorme kosten leiden, SmiLease heeft meegemaakt dat dit om € 1.800 ging !

(4) Uw schadevrije jaren worden bij SmiLease op uw naam geregistreerd in de Roy Data database van de verzekeraars. Mocht u later zelf een auto willen kopen dan ontvangt u van de verzekeraar van SmiLease een officiële opgave van uw schadevrije jaren. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er naast SmiLease in Nederland slechts 2 leasebedrijven zijn waarbij uw schadevrije jaren op uw naam door verzekeraars geregistreerd worden. Verlies van schadevrije jaren kan u honderden euro's per jaar kosten.

(5) Bij echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid ontstaan vaak betalingsachterstanden. De ontbindingsvergoeding bij Directlease kan dan oplopen tot 100 % van de resterende leasetermijnen. U moet de auto dan inleveren en toch al de leasetermijnen betalen en dat inclusief incassokosten. De financiele gevolgen zijn dan dus niet meer te overzien.

 

Conclusie

Zoals u ziet is het goed vergelijken een hele puzzel, daarnaast zijn er ook nog overige aspecten die van groot belang zijn, maar die contractueel niet echt te regelen zijn, bijv.

  • Hoe flexibel ben je met het tussentijds wisselen van een auto ?
  • Hoe ga je om met innameschade ? Innameschades  zijn voor sommige leasemaatschappijen onderdeel van een verdienmodel, zie: innameschades

SmiLease geeft u met het bovenstaande een soort checklist die u kunt gebruiken bij het maken van uw keuze. Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dat vanzelfsprekend graag. Via de op onze internetpagina genoemde contactgegevens zijn wij 6 dagen per week bereikbaar.

U zelf goed in de diverse aanbiedingen verdiepen is van belang, daarnaast geven ervaringen van andere klanten u veel zekerheid. SmiLease was in 2006 de eerste aanbieder van Private Lease in Nederland en heeft veel tevreden klanten, zie: klanten vertellen

Bij interesse in onze nieuwsbrief kunt u zich hier aanmelden: aanmelden nieuwsbrief

Voor de actieaanbiedingen van SmiLease: https://www.smilease.nl/private-lease-acties