Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Checklist Private Lease Directlease en SmiLease

  • private lease Directlease

Geplaatst op 28 maart 2018

Vergelijking Private Lease Directlease en SmiLease

Het maken van een goede vergelijking tussen aanbieders van Private Lease is een lastige. Als voorbeeld maakt SmiLease voor u een vergelijking met een Citroën C3 welke door private lease Directlease en door SmiLease aangeboden wordt.

Bij het maken van de vergelijking wordt niet alleen naar de leaseprijs gekeken maar ook naar de overige leasecondities.

 

Private Lease Directlease

Directlease is een landelijke aanbieder van Private Lease waarbij u, net zoals bij SmiLease, auto's kunt kiezen die op voorraad staan en waarbij u ook auto's volgens uw eigen wens samen kunt stellen.

Een verschil met SmiLease is dat Directlease auto's aanbiedt op basis van een wat uitgekleed leasepakket waarbij u zelf de gewenste extra's aan kunt klikken. SmiLease biedt altijd auto's aan op basis van een compleet all-in leasepakket.

 

Prijsvergelijking Citroën C3 Private Lease Directlease en SmiLease

Als uitgangspunt voor het vergelijken van de leaseprijzen wordt gekozen voor:

  • een Citroën C3 met de nodige extra opties
  • 10.000 km per jaar, looptijd 5 jaar en meer dan 7 schadevrije jaren

 

Omschrijving    Directlease  SmiLease
Aanbieding   C3 Shine 82 pk  C3 Feel Edition 82 pk
Specificatie  Climate control, cruise control, navigatie, blue tooth, parkeersensoren, LM velgen  Climate control, cruise control, navigatie, blue tooth, parkeersensoren, look-alike LM velgen
Geadverteerde Leaseprijs  Per maand € 298  Per maand  € 329
Metallic lak  Per maand € 10  Zit al in de leaseprijs    
Eigen risico   Verlagen tot € 300 per maand € 5 

 Standaard € 100 tot max. € 300   

Vervangend  vervoer  Na 24 uur  per maand € 5   Zit er standaard in   
Ongevallen inzittenden  Per maand  € 2   Per maand € 2
Opties  All-weather banden per maand € 15  All-weather banden per maand € 8
All-in leaseprijs  Wordt totaal per maand € 335   Wordt totaal per maand € 339 

 

Vergelijking lease condities Private Lease Directlease en SmiLease

Private leaseovereenkomsten zijn vaak niet één op één vergelijkbaar. Tussen de leasecondities kunnen belangrijke verschillen zitten. SmiLease zet de belangrijkste verschillen tussen Private Lease Directlease en SmiLease voor u op een rij.

Omschrijving  Directlease  SmiLease
Meerprijs per km voor bijv. de Citroën C3   € 0,07   € 0,06
Terugbetaling minder gereden km (1)  Worden niet terugbetaald  Volledig tegen € 0,06
BKR registratie (2)  Ja  Nee
Vervangend vervoer bij pech  Na 72 uur  Direct
Vervangend vervoer buitenland (3)  Nee  Ja
Vervangend vervoer bij schade  Nee  Ja
Maximaal eigen risico bij schade  € 1.000  € 300
Registratie schadevrije jaren (4)  Niet in Roy-Data  In Roy-Data op uw naam
Maximale opzegvergoeding (5)  50 % restant leasetermijnen  25 % restant leasetermijnen
Opzegging bij overlijden  Zonder partner geen kosten  Als normale opzegging
Aflevering met volle tank  Ja u betaalt € 44  Ja gratis
Klantreacties op internet  Als je goed zoekt  Eenvoudig ter inzage
Google recensies  1 Google review  72 Google reviews

(1) Door langdurige ziekte of bijvoorbeeld door verandering van werkgever kan het voorkomen dat u aanzienlijk minder km rijdt dan overeengekomen in uw leaseovereenkomst. Als u een leaseovereenkomst heeft op basis van 20.000 per jaar en u rijdt maar 15.000 km, dan betaalt SmiLease u al de minder gereden km terug tegen hetzelfde tarief als het tarief van de meerkilometers, dit kan dan bijv. gaan om een bedrag van: 5 jaar x 5.000 km x € 0,06 = € 1.500 !

(2) Een BKR registratie kan leiden tot een hogere te betalen hypotheekrente van bijv. 0,5 %. Bij een hypotheek van € 200.000 kost u dit dan € 1.000 per jaar. Daarnaast leidt een BKR registratie tot een verlaging van het bedrag dat u kunt lenen, in veel gevallen bedraagt deze verlaging van de beschikbare hypotheek minimaal € 50.000 ! Zie voor informatie ook de Telegraaf de rubriek geldzaken van 23 juni 2016.

(3) Geen vervangend vervoer in het buitenland kan voor de klant tot enorme kosten leiden, SmiLease heeft meegemaakt dat dit om € 1.800 ging !

(4) Uw schadevrije jaren worden bij SmiLease op uw naam geregistreerd in de Roy Data database van de verzekeraars. Mocht u later zelf een auto willen kopen dan ontvangt u van de verzekeraar van SmiLease een officiële opgave van uw schadevrije jaren. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er naast SmiLease in Nederland slechts 2 leasebedrijven zijn waarbij uw schadevrije jaren op uw naam door verzekeraars geregistreerd worden. Verlies van schadevrije jaren kan u honderden euro's per jaar kosten.

(5) Bij echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid ontstaan vaak betalingsachterstanden. De ontbindingsvergoeding bij Directlease kan dan oplopen tot 100 % van de resterende leasetermijnen. U moet de auto dan inleveren en toch al de leasetermijnen betalen en dat inclusief incassokosten. De financiele gevolgen zijn dan dus niet meer te overzien.

 

Conclusie

Zoals u ziet is het goed vergelijken een hele puzzel, daarnaast zijn er ook nog overige aspecten die van groot belang zijn, maar die contractueel niet echt te regelen zijn, bijv.

  • Hoe flexibel ben je met het tussentijds wisselen van een auto ?
  • Hoe ga je om met innameschade ? Innameschades  zijn voor sommige leasemaatschappijen onderdeel van een verdienmodel, zie: innameschades

SmiLease geeft u met het bovenstaande een soort checklist die u kunt gebruiken bij het maken van uw keuze. Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dat vanzelfsprekend graag. Via de op onze internetpagina genoemde contactgegevens zijn wij 6 dagen per week bereikbaar.

U zelf goed in de diverse aanbiedingen verdiepen is van belang, daarnaast geven ervaringen van andere klanten u veel zekerheid. SmiLease was in 2006 de eerste aanbieder van Private Lease in Nederland en heeft veel tevreden klanten, zie: klanten vertellen

Bij interesse in onze nieuwsbrief kunt u zich hier aanmelden: aanmelden nieuwsbrief

Voor de actieaanbiedingen van SmiLease: https://www.smilease.nl/private-lease-acties