Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Onderzoek privé autolease door de Consumentenbond

Geplaatst op 17 december 2014

Consumentenbond & Privé Autolease

De Consumentenbond heeft in haar november uitgave de resultaten gepresenteerd van een uitgebreid onderzoek naar Privé Autolease. SmiLease scoorde in dit onderzoek tegenvallend door gemaakte fouten en doordat in de score een hele serie zaken ten onrechte niet meegenomen werden.

SmiLease heeft bezwaar ingediend bij de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft SmiLease gelijk gegeven en heeft de tabel met de scores aangepast.

SmiLease heeft nu een beter dan gemiddelde score en dat terwijl een serie sterke punten van SmiLease ook nu nog niet in de tabel en dus niet in de score verwerkt zijn.

SmiLease scoort goed

In de categorie “onafhankelijke leasemaatschappijen” scoren 4 leasemaatschappijen beter dan SmiLease en 6 minder goed.  In de score zijn een serie sterke punten van SmiLease echter niet verwerkt, dit betreft o.a.:

  • Laag eigen risico bij schade
  • Opbouw schadevrije jaren op naam van de klant
  • Inclusief pech onder weg hulp (eigen woonplaats, binnenland en buitenland)
  • Terug betaling minder gereden km

De conclusie van de consumentenbond is dat je goedkoper bij SmiLease kunt leasen dan dat je met geleend geld zelf een auto koopt.

Laag eigen risico heeft grote invloed

Bij een collega concurrent van SmiLease leidt verlaging van het eigen risico en toevoeging van pech onder weg hulp tot een leaseprijs verhoging van € 19 per maand. Dit effect is niet verwerkt in de tabel van de Consumentenbond. Als dit effect wel verwerkt wordt dan heeft SmiLease direct één van de hoogste scores.

De Consumentenbond waarschuwt voor km bundels

SmiLease kent geen zaken als “km bundels” waarbij je, zoals de consumentenbond het noemt, in feite dubbel betaald. Ook worden contracten door SmiLease niet “gehercalculeerd”. Bij SmiLease weet u vooraf waar u aan toe bent. Als één van de weinige leasemaatschappijen betaalt SmiLease bovendien minder gereden km terug.