Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Onderzoek privé autolease door de Consumentenbond

Geplaatst op 17 december 2014

Consumentenbond en privé autolease

De Consumentenbond heeft enige tijd terug de resultaten gepresenteerd van een uitgebreid onderzoek naar Privé Autolease. SmiLease scoorde in dit onderzoek enigszins tegenvallend door gemaakte fouten en doordat in de score een hele serie zaken ten onrechte niet meegenomen werden.

SmiLease heeft bezwaar ingediend bij de Consumentenbond. De Consumentenbond heeft SmiLease gelijk gegeven en heeft daaropvolgend de tabel met de scores aangepast.

SmiLease heeft nu een beter dan gemiddelde score en dat terwijl een serie van onze onderscheidende en sterke punten ook nu nog niet in de tabel en dus niet in de score verwerkt zijn.

SmiLease scoort goed

In de categorie “onafhankelijke leasemaatschappijen” scoren 4 leasemaatschappijen beter dan SmiLease en 6 minder goed. In de score zijn een serie sterke punten van SmiLease echter niet verwerkt, hierbij gaat het onder andere om:

  • Laag eigen risico bij schade
  • Opbouw schadevrije jaren op naam van de klant
  • Inclusief pech onder weg hulp (eigen woonplaats, binnenland en buitenland)
  • Terug betaling minder gereden kilometers

De conclusie van de consumentenbond is dat je goedkoper bij SmiLease kunt leasen dan dat je met geleend geld zelf een auto kunt kopen.

Laag eigen risico heeft grote invloed

Bij een collega concurrent van SmiLease leidt verlaging van het eigen risico en toevoeging van pech onder weg hulp tot een leaseprijs verhoging van € 19 per maand. Dit effect is niet verwerkt in de tabel van de Consumentenbond. Als dit effect wel verwerkt zou worden dan heeft SmiLease direct één van de hoogste scores. Bij de meeste private leasebedrijven is er namelijk sprake van een (veel) hoger eigen risico dan bij SmiLease het geval is. Er wordt dan geadverteerd met zeer scherpe all-in leaseprijzen, maar zodra de voorwaarden gelijkgetrokken worden met de voorwaarden die bij ons standaard zijn, bent u bij ons meestal goedkoper uit dan bij college leasemaatschappijen.

De Consumentenbond waarschuwt voor km-bundels

SmiLease kent geen zaken als “kilometer-bundels” waarbij je, zoals de consumentenbond het noemt, in feite dubbel betaalt. Ook worden contracten door SmiLease niet “gehercalculeerd”. Bij SmiLease weet u vooraf waar u aan toe bent. Als één van de weinige leasemaatschappijen betaalt SmiLease bovendien minder gereden kilometers terug tot aan de minimale contractkilometers van 10.000 per jaar.