Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Leasevoorwaarden bepalen de leaseprijs

  • SmiLease Algemene Voorwaarden

Geplaatst op 26 maart 2020

Private lease prijzen sterk afhankelijk van leasevoorwaarden

De ene aanbieder van Private autolease adverteert met nog scherpere leaseprijzen dan de andere. De autobranche kenmerkt zich met het nodige stuntwerk. Dit geldt ook zeker bij private autolease. Toch bepaalt niet alleen de leaseprijs de uiteindelijke maandelijkse kosten. Bij het aangaan van een private leaseovereenkomst gaat de klant akkoord met de leasevoorwaarden / algemene voorwaarden van de leasemaatschappij. De voorwaarden verschillen nogal per aanbieder. De belangrijkste aandachtspunten op een rij:

  • Regeling meer of minder gereden kilometers
  • Overeenkomst wel of niet BKR geregistreerd
  • Hoogte eigen risico bij schade
  • Pechhulp regeling
  • Behoud schadevrije jaren
  • Hoogte percentage betaling resterende leasetermijnen bij voortijdige beëindiging leasecontract.
  • Innameprocedure leaseauto na afloop van de leaseperiode

Naast de prijs en de voorwaarden is service ook een belangrijk punt. De kwaliteit van de dienstverlening van een leasemaatschapij wijkt sterk van elkaar af. Bekijk daarvoor de beoordelingen van klanten. Voor de reviews van SmiLease zie: https://www.klantenvertellen.nl/referenties/smilease/

Regeling meer of minder gereden kilometers

Als u meer of minder kilometers rijdt dan dat in uw leaseovereenkomst overeengekomen is, dan kunt u dit doorgeven aan SmiLease. Verrekening kan plaats vinden door een voorschot bij de leaseprijs op te tellen of in mindering te brengen, ook kan een éénmalige (terug)betaling plaats vinden. 

In tegenstelling tot veel andere leasemaatschappijen worden minderkilometers door SmiLease terugbetaald tegen hetzelfde tarief als van de meerkilometers die u betaalt. Deze regeling vindt u ook terug in onze leasevoorwaarden.

Overeenkomst wel of niet BKR geregistreerd

SmiLease toetst niet bij het BKR en registreert ook geen verplichting op uw naam bij het BKR. Hierdoor heeft u geen registratie op uw naam staan waardoor u bijvoorbeeld een bepaalde hypotheek niet kunt krijgen, of waardoor u een hogere hypotheekrente zou moeten betalen. Voor meer informatie over BKR registraties zie: https://www.smilease.nl/bkr-registraties-en-private-lease

Hoogte eigen risico bij schade

Goed rijgedrag wordt door SmiLease beloond, als gevolg hiervan heeft 85% van de klanten van SmiLease maximale no-claim korting en een eigen risico van slechts € 100 per schade. Aandachtspunt bij eigen risico's is dat sommige leasemaatschappijen een eigen risico per schade-deel berekenen, waardoor uw eigen risico per schade behoorlijk op kan lopen. Ter illustratie: stel u heeft schade aan de bumper én een van de deuren, dan betaalt u twee keer het eigen risico. 

Ook bij het keurmerk "Stichting Keurmerk Private Lease" ligt het eigen risico bij schade vaak aanzienlijk hoger. Bij SmiLease bedraagt het eigen risico maximaal € 300. Onder het Keurmerk Private Lease bedraagt het eigen risico maximaal € 1.000, als gevolg hiervan kunt u bij schade nog te maken hebben met hoge, onverwachte uitgaven .

Pechhulp regeling

Pech onder weg hulp in binnen- en buitenland én in de eigen woonplaats zit standaard in het door SmiLease aangeboden pakket. Vervangend vervoer bij schade in binnen- en buitenland zit ook standaard in het pakket van SmiLease, daarnaast krijgt u direct vervangend vervoer bij pech onder weg en bij reparaties die niet binnen 24 uur uitgevoerd kunnen worden. Bij veel leasemaatschappijen krijgt u pas vervangend vervoer na 72 uur.

Ook zit vervangend vervoer in het buitenland bij veel leasemaatschappijen niet in het pakket en dan te bedenken dat in de vakantie vervangend vervoer juist extreem duur is, als u strandt in het buitenland dan kan vervangend vervoer u zo maar € 80 per dag kosten !

Behoud schadevrije jaren

Bij SmiLease krijgt u voor schadevrije jaren een stevige no-claim korting. Daarnaast worden uw schadevrije jaren op uw naam geregistreerd in de Roy-Data database van de verzekeraars. Mocht u later zelf een auto wilen kopen dan ontvangt u van de verzekeraar van SmiLease een officiële opgave van uw schadevrije jaren. 

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat er naast SmiLease in Nederland slechts 2 leasebedrijven zijn waarbij uw schadevrije jaren op uw naam door verzekeraars geregistreerd worden. Verlies van schadevrije jaren kan u honderden euro's per jaar kosten.

Hoogte percentage bij voortijdige beëindiging leasecontract

Bij SmiLease kunt u een leaseovereenkomst op ieder moment beëindigen. Bij SmiLease betaalt u bij tussentijdse beëindiging 25% van de restant leasetermijnen, zie hiervoor de Algemene Voorwaarden. Bij veel andere leasemaatschappijen bedraagt de vergoeding voor tussentijdse beëindiging 40 - 100% van de restant leasetermijnen.

Innameprocedure leaseauto na afloop van de leaseperiode

Auto's worden gebruikt en door gebruik ontstaan kleine en grotere beschadigingen. Leasemaatschappijen gaan heel verschillend om met inname schades. Veel leasemaatschappijen besteden het bepalen van inname schade uit aan gespecialiseerde bedrijven, zij zien het berekenen van inname schade vaak als onderdeel van hun verdienmodel. 

Bij SmiLease lopen wij zelf met de klant een rondje om de auto heen en wordt vastgesteld wat wel of niet kan. Bij 9 van de 10 innames wordt niets berekend. Als er wel sprake is van een innameschade dan kiezen wij voor gezond-verstand-schadeherstel: als het even kan plaatselijk bijspuiten, restylen, inlakken en polijsten etc. Voor meer informatie over dit onderwerp zie ook: https://www.smilease.nl/schade-bij-inname-van-een-lease-auto

Naast bovengenoemde punten staan op de website van SmiLease nog meer aandachtspunten van Private autolease.