Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Keurmerk Private Lease

  • keurmerk private lease

Geplaatst op 29 juni 2020

Keurmerk Private Lease

Het Keurmerk Private Lease is een initiatief van o.a. de Vereniging Nederlandse Autoleasebedrijven (VNA). SmiLease neemt niet deel aan het Keurmerk Private Lease, omdat het  keurmerk voor de klant leidt tot een BKR registratie en omdat het keurmerk kostenverhogend is. SmiLease richt zich op maximale klanttevredenheid: met een 9,5 heeft SmiLease -voorzover bij ons bekend- de hoogste Private Lease klanttevredenheidsscore in Nederland !

Deelnemers van het VNA Keurmerk Private Lease zijn onder andere:

  • Volkswagen en Skoda Abonnementen
  • Citroen private lease
  • Peugeot private lease
  • Opel private lease
  • Toyota private lease
  • Noordlease private lease
  • Direct lease

De Algemene Voorwaarden van het Keurmerk Private Lease betreffen 18 pagina's (SmiLease 7). Alle details vergelijken is niet zinvol, SmiLease geeft u inzicht in de belangrijkste verschillen die voor u grote financiële gevolgen kunnen hebben:

Onderwerp Keurmerk Private Lease SmiLease
BKR registratie in Tiel (1) Ja van de overeenkomst en van betalingsachterstanden Nee
Minder gereden km (2) Geen verplichting tot terugbetaling Volledige terugbetaling
Vervangend vervoer bij pech onder weg en bij schade Na 72 uur Direct
Vervangend vervoer buitenland (3) Nee, kan u € 100 per dag kosten Ja
Behoud schade vrije jaren op eigen naam Nee, kan u honderden euro's per jaar kosten Ja
Eigen risico bij schade Maximaal € 1.000 Maximaal € 300
Kosten tussentijdse beeindiging (4) Maximaal 50 % van de resterende leasetermijnen, echter bij betalingsachterstanden 100 % !! Maximaal 25 % van de resterende leasetermijnen
Overlijdensrisico dekking Ja, als er geen overblijvende partner meer is Nee, als er een erfenis is, is hier ook geen reden voor.
Presentatie klanttevredenheid op de internetpagina Nee Ja, de score op diverse punten en de opmerkingen van klanten

(1) Een BKR registratie kan leiden tot een hogere te betalen hypotheekrente van bijv. 0,5 %. Bij een hypotheek van € 200.000 kost u dit dan € 1.000 per jaar. Daarnaast leidt een BKR registratie tot een verlaging van het bedrag dat u kunt lenen, in veel gevallen bedraagt deze verlaging van de beschikbare hypotheek minimaal € 50.000 ! Zie voor informatie ook de Telegraaf de rubriek geldzaken van 23 juni 2016.

(2) Door langdurige ziekte of bijvoorbeeld door verandering van werkgever kan het voorkomen dat u aanzienlijk minder km rijdt dan overeengekomen in uw leaseovereenkomst. Als u een leaseovereenkomst heeft op basis van 20.000 per jaar en u rijdt maar 15.000 km, dan betaalt SmiLease u al de minder gereden km terug tegen hetzelfde tarief als het tarief van de meerkilometers, dit kan dan bijv. gaan om een bedrag van: 5 jaar x 5.000 km x € 0,06 = € 1.500 !

(3) Geen vervangend vervoer in het buitenland kan voor de klant tot enorme kosten leiden, SmiLease heeft meegemaakt dat dit om € 1.800 ging !

(4) Bij echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid ontstaan vaak betalingsachterstanden. De ontbindingsvergoeding bij het Keurmerk kan dan oplopen tot 100 % van de resterende leasetermijnen. U moet de auto dan inleveren en toch alle leasetermijnen betalen en dat inclusief incassokosten. De financiele gevolgen zijn dan dus niet meer te overzien.

Het keurmerk vermeldt “Algemene Voorwaarden” waaraan aangesloten leasebedrijven minimaal moeten voldoen. Deelnemers van het  keurmerk mogen u betere voorwaarden aanbieden dan de door het keurmerk genoemde voorwaarden. Vanuit het keurmerk wordt in diverse gevallen dan ook verwezen naar “Aanvullende Voorwaarden” van de aangesloten deelnemers. U moet naast de Voorwaarden van het keurmerk dan ook de Algemene Voorwaarden van de deelnemer doornemen, erg overzichtelijk is dit niet.

De VZR bevestigt onze conclusies: ”Keurmerk Private Lease is nog niet concreet genoeg", zie:  https://www.vzr.nl/nieuws/details/reactie_keurmerk_private_lease

Ontwikkelingen van de afgelopen jaren

SmiLease is in 2006 gestart met het aanbieden van private autolease.  SmiLease was met dit initiatief de eerst private lease aanbieder in Nederland.  De afgelopen jaren is private autolease razend snel gegroeid, zowel wat betreft vraag als wat betreft het aantal aanbieders.

De groei van de markt maakt ook dat veel partijen zich op private lease storten, naast aanbieders van private lease zijn dit ook organisaties die zich willen profileren.  Met de sterke toename van het aantal aanbieders is ook de creativiteit m.b.t. de aanbiedingen toegenomen.  Als gevolg hiervan is het voor de consument lastig om een goede keuze te maken.

De consument goed voorlichten m.b.t. aandachtspunten en valkuilen is zeker van belang. SmiLease heeft dit belang onderkent en heeft mogelijke valkuilen voor de consument op een rijtje gezet, zie: www.smilease.nl/Private-Autolease-groeit-razend-snel-

Het maken van een goede keuze

Zoals genoemd geeft SmiLease inzicht in mogelijke valkuilen voor consumenten. Daarnaast hebben diverse organisaties onderzoek gedaan. Voor informatie m.b.t. deze onderzoeken zie:

Onderzoek-prive-autolease-door-de-Consumentenbond

ANWB-positief-over-private-lease

Klanttevredenheid

Als klant moet u zich verdiepen in het aanbod van de partijen waar u mogelijk zaken mee wilt doen, dit om te voorkomen dat u “appels met peren” vergelijkt. Naast uw beoordeling vooraf  zijn echter  de ervaringen van klanten die u voor gingen minstens zo belangrijk. SmiLease geeft u inzicht in de tevredenheid van haar klanten m.b.v. een onafhankelijk en gecertificeerd systeem van “Klanten Vertellen”, zie: www.klantenvertellen.nl/referenties/smilease SmiLease geeft u behalve inzicht in de score op diverse punten ook inzicht in alle reacties die ontvangen zijn.

SmiLease heeft met een 9,5 -voorzover bij ons bekend- de hoogste Private Lease klanttevredenheidsscore in Nederland. Daarnaast beveelt 99 % SmiLease aan.