Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Private Lease Hitachi Capital Mobility en SmiLease

  • Private Lease Hitachi Capital Mobility

Vergelijking Private Lease van Hitachi Capital Mobility en SmiLease

Private Autolease is de afgelopen jaren stormachtig gegroeid en is dan ook niet meer weg te denken uit de Nederlandse autobranche. In 2006 is SmiLease als eerste bedrijf In Nederland gestart met het aanbieden van Private Autolease. Hitachi Capital Mobility (voorheen: Noordlease) heeft de activiteiten van SmiLease nauwlettend gevolgd en besloot enkele jaren later om ook Private Lease aan te gaan bieden. Bij de start kopieerde Hitachi Capital Mobility de formule van SmiLease nagenoeg letterlijk, de opbouw van de internetpagina, de algemene voorwaarden etc. alles was overgenomen van SmiLease. Na de opstartjaren heeft Hitachi Capital Mobility op succesvolle wijze haar leaseformule volgens eigen inzichten aangepast.

Klanttevredenheid van SmiLease en Hitachi Capital Mobility

SmiLease en Hitachi Capital Mobility hebben beiden een jarenlange ervaring met Private Lease en bieden een kwalitatief goede leaseformule aan. Beide bedrijven meten de klanttevredenheid met behulp van meerdere systemen: via "Klanten vertellen", via Google en via Facebook

Klanttevredenheidsscores

  SmiLease Hitachi Capital Mobility
Klanten vertellen (max. score is 10) 9,1 8,4
Google (max. score is 5) 4,8 4,4
Facebook (max. score is 5) 4,9 4,7


Verschillen tussen SmiLease en Hitachi Capital Mobility

Zoals genoemd hebben beide bedrijven een goede naam opgebouwd, dat wil echter niet zeggen dat er geen belangrijke verschillen tussen de bedrijven zijn. SmiLease heeft deze verschillen deels benoemd in de nieuwsbrief van 29 december 2016, zie: www.smilease.nl/keurmerk-private-lease.

Belangrijke verschillen en mogelijkheden
  SmiLease Hitachi Capital Mobility
Occasion lease (lage prijs / korte looptijd) Ja Nee
BKR - registratie (1) Nee Ja
Officiële no-claim verklaring op uw naam (2) Ja Nee
Auto volgens uw persoonlijke voorkeuren (3) Ja Nee
Kosten tussentijdse beëindiging 25% 40%

(1) Een BKR registratie kan leiden tot een hogere te betalen hypotheekrente van bijv. 0,5 %. Bij een hypotheek van € 200.000 kost u dit dan € 1.000 per jaar. Daarnaast leidt een BKR registratie tot een verlaging van het bedrag dat u kunt lenen, in veel gevallen bedraagt deze verlaging van de beschikbare hypotheek minimaal € 50.000 ! Zie voor informatie ook de Telegraaf de rubriek geldzaken van 23 juni 2016.

(2) Bij SmiLease krijgt u voor schadevrije jaren een stevige no-claim korting. Daarnaast worden uw schadevrije jaren op uw naam geregistreerd in de Roy Data database van de verzekeraars. Mocht u later zelf een auto wilen kopen dan ontvangt u van de verzekeraar van SmiLease een officiële opgave van uw schadevrije jaren. Verlies van uw schadevrije jaren kan u honderden euro's per jaar kosten.

(3) Bij SmiLease kunt u de auto bestellen volgens uw specificatie: climate control ? navigatie ? kleur ? etc.

Actieaanbiedingen

Beide bedrijven hebben een goede prijs / prestatieverhouding en beide bedrijven kopen regelmatig grote partijen auto's in die scherp aangeboden worden. Voor de actieaanbiedingen van SmiLease zie: https://www.smilease.nl/private-lease-acties