Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Eerste paal geheid door wethouder

  • Nieuwbouw SmiLease

Geplaatst op 13 juni 2019

Vandaag 13 juni om 9.00 uur heeft wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi van de gemeente Westerkwartier de eerste paal van ons nieuwe bedrijfspand aan de Hoogte 7 in Leek op het industrieterrein Leeksterveld geheid. De bouw gaat nu volop los ! In totaal worden er 785 palen de grond in geheid.

SmiLease is sinds 2006 gevestigd in Leek en was in 2006 in Nederland de eerste aanbieder van Private Autolease.

Private Autolease groeit de afgelopen jaren erg hard, iedere importeur, ieder leasebedrijf en iedere grote dealer biedt inmiddels Private Autolease aan. Ondanks stevige concurrentie van grote landelijke partijen blijft SmiLease hard groeien, als gevolg van deze groei is verhuizing naar een groter bedrijfspand noodzakelijk.

In 2018 heeft SmiLease 12.000 M2 industrieterrein gekocht op het industrieterrein Leeksterveld, direct aan de A7.

Bij het ontwerp en bij de bouw van ons nieuwe bedrijfspand is het accent sterk gelegd op het realiseren van een energieneutraal bedrijf. Op basis van het bouwbesluit moet een Energie Prestatie Coëfficiënt gerealiseerd worden < 0,8, SmiLease heeft een EPC van -2,7. Het energielabel bedraagt daarnaast A++++, dit is het hoogst haalbare energielabel.

Het bedrijf(spand) van SmiLease is dan ook meer dan energieneutraal, SmiLease wordt in feite zelfs een energieleverancier, dit als gevolg van onderstaande getroffen maatregelen:

  • vergaande vloer-, dak- en wandisolatie
  • triple glas
  • aardwarmte in combinatie met een warmtepomp
  • een hoogrendements warmteterugwininstallatie
  • toepassing van uitsluitend led verlichting
  • 700 zonnepanelen die op het dak gemonteerd worden

De prognose is dat SmiLease per saldo per jaar 125.000 KwH aan elektriciteit meer produceert dan dat zij zelf gebruikt, deze 125.000 Kwh wordt terug geleverd aan het net. Kijkend naar de toekomst kan dit overschot aan zonne-energie gebruikt worden voor het opladen van door SmiLease af te leveren elektrische auto’s.

De bouw van ons nieuwe pand wordt gerealiseerd door De Boer Staalbouw uit Leek. De techniek wordt gerealiseerd door Donker Veenstra uit Drachten en voor de aardwarmte wordt Remon uit Marum ingezet.