Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Een auto privé leasen of toch kopen ?

  • Auto leasen of kopen ?

Geplaatst op 9 december 2016

Private lease groeit snel door lage leaseprijzen

Private autolease groeit razendsnel en niet alleen omdat het gemakkelijk is, u niet zelf in de auto hoeft te investeren, u geen onverwachte uitgaven meer heeft, inruiltegenvallers verleden tijd zijn, SmiLease echt all-in aanbiedt, etc. etc.

Door de sterke concurrentie is private lease in veel gevallen goedkoper dan het zelf kopen van een auto. De leaseprijzen van SmiLease kunt u eenvoudig vergelijken met de berekeningen van de autokosten zoals deze door de ANWB gemaakt worden.

ANWB autokosten berekeningen

Op de internetpagina van de ANWB kunt u de maandelijkse autokosten van allerlei auto's berekenen. Dit kunt u doen voor nieuwe auto's en voor occasions. U krijgt hierbij een specificatie van de kosten zodat u inzicht heeft in de afschrijving, reparatie en onderhoud, verzekering etc. De berekening van de ANWB is gebaseerd op een rente van 1 %, dit is een erg laag %, als u geld leent voor aanschaf van een auto dan betaalt u vaak al snel 5 %, uw autokosten zijn bij het zelf kopen dan veel hoger dan de door de ANWB berekende autokosten.

In deze berekening van de ANWB zitten ook de brandstofkosten, deze moet u er dus even uithalen. Voor de internetpagina van de ANWB klik hier: http://www.anwb.nl/auto/autokosten#/merkentype 

Vergelijking leaseprijzen SmiLease met de ANWB autokosten

Voor enkele bij SmiLease veel geleasde auto's hierbij een vergelijking van de leaseprijzen van SmiLease t.o.v. de door de ANWB berekende autokosten op basis van 1 % rente, 10.000 km per jaar en een looptijd van 5 jaar.

Merk en model Leaseprijs SmiLease ANWB berekening SmiLease goedkoper
Skoda Citigo Fresh              € 219           € 265              17 %
Citroën C3 Selection              € 289           € 318                9 %
Peugeot 208 Blue Lion              € 299           € 313                4 %
Citroën Cactus Shine              € 349           € 359                 3 %
Skoda Rapid Joy              € 349           € 408               14 %

Voor informatie m.b.t. bovengenoemde auto's zie: https://www.smilease.nl/private-lease-jubileumactie

SmiLease maakt voor al de op haar internetpagina aangeboden auto's graag vrijblijvend een offerte voor u.

Op basis van uw offerteaanvraag adviseren wij u bovendien m.b.t. de keus benzine / diesel, of over mogelijke voordelige alternatieven zoals actieaanbiedingen en occasions.

Ook kunt u, als u dat wilt, n.a.v. de ontvangen offerte vrijblijvend een afspraak met ons maken. Wij kunnen u dan een toelichting geven op de offerte, de auto's in onze showroom aan u laten zien en uw eventueel in te ruilen auto bekijken.

SmiLease werkt zorgvuldig, maar kan als dat nodig is, binnen één dag na de aanvraag een auto aan u afleveren.