Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Behoud schadevrije jaren in Roy-Data

  • Behoud schadevrije jaren in Roy-data

Geplaatst op 8 februari 2018

Consumentenbond: onderzoek behoud schadevrije jaren in Roy-Data bij Private Lease

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat slechts twee Private Leasemaatschappijen uw opgebouwde schadevrije jaren registreren in de Roy-Data database van de autoverzekeraars. Als de Consumentenbond SmiLease ook in het onderzoek betrokken had dan waren het er drie geweest ! Zonder registratie in de Roy-Data data base gaan uw schadevrije jaren bij het overstappen naar een andere Private Leasemaatschappij verloren ! Dit kan een behoorlijk effect hebben op de premiekorting van een nieuw af te sluiten autoverzekering.

SmiLease registreert uw schadevrije jaren op uw naam bij Roy-Data

Als u bij SmiLease een auto leaset dan vraagt SmiLease uw huidige aantal schadevrije jaren op, deze schadevrije jaren worden doorgegeven aan de verzekeraar van SmiLease, de verzekeraar registreert en controleert uw schadevrije jaren vervolgens in de Roy-Data database van de verzekeraars. Mocht u, na afloop van de leaseoverkomst bij SmiLease, zelf een auto willen kopen of voor een andere Private Leasemaatschappij willen kiezen, dan krijgt u van de verzekeraar van SmiLease een officiële no-claim verklaring.

Schadevrije jaren missen kost u honderden euro's per jaar

Na het opzeggen van je autoverzekering zijn je schadevrije jaren in Roy Data bij de meeste verzekeraars nog drie jaar geldig. Als uw schadevrije jaren niet in de Roy-Data database geregistreerd worden en u na afloop van een Private Leasecontract geen officiële verklaring van schadevrije jaren krijgt dan kan u dit honderden euro's per jaar kosten. Een voorbeeld:

Als u bij de ANWB een Skoda Fabia Combi 1.2 TDI wilt verzekeren dan betaalt u zonder schadevrije jaren voor een all-risk dekking ongeveer € 130 per maand. Op basis van maximale no-claim zou u bij de ANWB slechts € 40 per maand betalen.

Dankzij de verklaring voor schadevrije jaren bespaart u op een autoverzekering bij de ANWB dus € 90 per maand !!

Naast registratie van schadevrije jaren op uw naam biedt SmiLease u een scherpe leaseprijs en veel andere voordelen, zie voor de voordelen van het leasen: https://www.smilease.nl/voordelen

Voor onze leaseaanbiedingen zie ons leaseaanbod, de actiepagina en ons aanbod van occasions.