Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Consumentenbond bevestigt advies SmiLease

Geplaatst op 11 november 2009

 

De ANWB en de Consumentenbond doen ieder jaar onderzoek naar o.a. de hoogte van de autokosten en de betrouwbaarheid van auto’s. De Consumentbond doet dit onderzoek met behulp van een autopanel dat bestaat uit 3.000 autobezitters.
 
Enkele conclusies uit de onderzoeken zijn:
  • Het verschil in betrouwbaarheid tussen Europese en Japanse auto’s neemt af
  • Garagebezoek voor reparaties neemt toe (dit komt deels door een veroudering van het wagenpark en deels doordat nieuwe modellen te snel op de markt gezet worden)
  • Het aantal pech-onder-weg gevallen neemt toe
  • De ANWB heeft afgelopen zomer een record aantal pechgevallen in het buitenland op moeten lossen
  • Autokosten zijn in 2008 t.o.v. 2007 sneller gestegen dan de inflatie
  • Voor kleinere auto’s liggen de kosten van 2e-hands rijden nauwelijks lager dan de kosten van nieuw kopen en 5 -6 jaar in de nieuwe auto blijven rijden
  • De besparing door langer dan 6 jaar in een nieuwe auto te rijden is beperkt: hogere onderhoudskosten compenseren het voordeel van lagere afschrijvingen. Deze conclusie kan ook getrokken worden uit de ANWB Autokosten begrotingen 
 
SmiLease adviseert haar klanten om vanuit kostenoverwegingen te kiezen voor een looptijd van 5 jaar. Voor klanten die weinig rijden biedt SmiLease daarnaast nog de mogelijkheid om na 5 jaar de leaseovereenkomst tegen een verlaagde prijs voor één of twee jaar te verlengen. 
 
Om te voorkomen dat de onderhoudskosten te sterk stijgen wordt voor de looptijd maximaal 200.000 km aangehouden. Rijdt u meer dan 40.000 km per jaar, dan wordt een looptijd van minder dan 5 jaar aangehouden.
 
Vuistregel voor de toename van de leaseprijs bij het verkorten van de looptijd van 5 jaar: een toename van de autokosten van ongeveer 7 % per jaar dat de looptijd verkort wordt.
 
Occasion prijzen:
Uit de Autodata Occasion index blijkt dat het dieptepunt in de prijzen van occasions voorbij is: vanaf mei zijn de occasionprijzen iedere maand gestegen. Mogelijk hangt deze prijsstijging voor een deel samen met de invoer van de sloopregeling. SmiLease is deelnemer aan de Nationale Sloopregeling en kan u dus ook de slooppremie voor uw auto betalen.
 

Enkele zo goed als nieuwe auto’s met extra korting:

Op dit moment kan SmiLease u de volgende zo goed als nieuwe auto’s met extra korting aanbieden:

 
  • Opel Astra 1.6 Temptation, moonland metallic lak (grijs / blauw), bouwjaar 2008
  • Opel Astra Stationwagon 1.7 CDTI 6 versnellingen, moonland metallic lak, bouwjaar 2007