Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

SmiLease betaalt na 8 dagen en minder budget naar Google

  • Nieuwbouw SmiLease

Geplaatst op 21 april 2020

Minder voor Google meer voor de lokale media

In het algemeen zorgen de grote tech-multinationals vrij goed voor zichzelf, deze bedrijven komen de corona-crisis dan ook wel ongeschonden door. Om de lokale economie een klein steuntje in de rug te geven maakt SmiLease een principieel gebaar: het Google reclame budget wordt volledig stopgezet en wordt met directe ingang besteed aan reclame in lokale media.

Iedere week SmiLease advertenties in lokale media

Door bovengenoemde budgetverschuiving wordt door SmiLease nu wekelijks geadverteerd in:

  • het Dagblad van het Noorden 
  • de Leeuwarder Courant 
  • de Drachtster Courant 
  • de Groninger Gezinsbode
  • het Westerkwartier.

Liquiditeit in de Automotive branche

Als gevolg van de Corona crisis is de liquiditeit in onze branche een aandachtspunt. Doordat wij bij SmiLease een goede contractomzet als basis hebben zijn de gevolgen voor ons bedrijf beperkt, ons bedrijf draait gelukkig dan ook redelijk normaal door.

Betalingstermijn voor de leveranciers van SmiLease naar 8 dagen

De door SmiLease tot nu toe gehanteerde gemiddelde betalingstermijn bedraagt 15 dagen. Als gevolg van de liquiditeitsbehoefte binnen onze branche hebben wij besloten om de gemiddelde termijn waarna SmiLease haar leveranciers betaalt te verlagen van 15 naar 8 dagen. Iedere 2 weken betaalt SmiLease haar leveranciers. Bij deze betaling neemt SmiLease al de ontvangen inkoopfacturen t/m de dag waarop de betaling aangemaakt wordt mee.

Vanzelfsprekend blijft voor inkoop van auto’s het normale systeem gehandhaafd: betaling voor 100 % op de dag van levering.

Relatie met onze leveranciers

Binnen een bedrijfstak heb je elkaar, zeker nu, hard nodig. Wij hopen dat door bovenstaande maatregel de samenwerking met onze leveranciers nog weer beter wordt dan dat deze op dit moment al is.