Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Betaalt u niet (alsnog) teveel?

  • kosten private lease

Geplaatst op 18 september 2020

Betaalt u niet (alsnog) teveel?

Op de radio, in de kranten en op andere plaatsen adverteert de autobranche volop met Private Lease acties. Lease nu nog maar voor € 199 per maand! Actie na actie, steeds scherpere all-in leaseprijzen. U bent mogelijk ook op zoek naar de goedkoopste / beste  deal, begrijpelijk ook, maar ziet u tussen al het commerciële geweld nog wat de beste aanbieding voor u is? Naast de prijs bepalen de leasevoorwaarden van de leasemaatschappij de daadwerkelijke kosten. Het is een heel karwei om de Algemene Voorwaarden van elke leasemaatschappij door te lezen en te vergelijken. 

Een erg belangrijke voorwaarde om in ieder geval te bekijken is de regeling over meer / minder gereden kilometers. Dit verschilt per leasemaatschappij enorm. Voor het aangaan van een leaseovereenkomst maakt u een inschatting hoeveel kilometers per jaar u denkt te rijden. Het is niet te doen om dit van tevoren exact in te schatten. Het is daarom goed om te weten wat u betaalt als u meer rijdt en wat u terug ontvangt als u minder rijdt. Hieronder vindt u per aanbieder de regeling (bij een auto uit het B-segment: Peugeot 208, Citroën C3, Skoda Fabia Combi, VW Polo, Ford Fiësta, Nissan Micra etc.).

AANBIEDER REGELING MINDER GEREDEN KILOMETERS MEERPRIJS PER KILOMETER
Peugeot / Citroën Geen terugbetaling Per meer gereden kilometer 6 cent
Skoda / Volkswagen Alleen als de klant meer dan 5.000 kilometer minder rijdt een terugbetaling Per meer gereden kilometer 8,5 cent
Ford Per minder gereden kilometer 4 cent Per meer gereden kilometer 9 cent
Nissan Per minder gereden kilometer 3 cent en maximaal 10% van het kilometrage Per meer gereden kilometer 10 cent
Leaseplan / ANWB Kilometrage op basis van kilometerbundels / categoriën  Kilometerbundel
Athlon Kilometrage op basis van kilometerbundels / categoriën  Kilometerbundel
Friesland Lease Per minder gereden kilometer 3,5 cent Per meer gereden kilometer 7,5 cent
SmiLease Minderprijs gelijk aan meerprijs kilometer > 6 cent Per meer gereden kilometer 6 cent

Voorbeeld 1 Meer kilometers

U sluit een leaseovereenkomst af op basis van 10.000 kilometer per jaar, looptijd 60 maanden en er geldt een meerprijs  van 9 cent per kilometer.  Na 60 maanden heeft u door omstandigheden 100.000 KM met de auto gereden. U heeft dan 50.000 KM meer gereden ten opzichte van uw contractkilometers. U betaalt hiervoor in dit voorbeeld 50.000 * 9 cent = € 4.500.

Als u een leaseovereenkomst afsluit met een meerprijs van 6 cent betaalt u € 3.000. Het verschil bedraagt dan € 1.500. Dit is € 25 per maand.

Bovengenoemd voorbeeld maakt al eenvoudig duidelijk dat een ongunstige regeling met betrekking tot meer gereden kilometers sterk bepaalt wat u daadwerkelijk per maand betaald.

Overige leasevoorwaarden

Naast de leasevoorwaarden met betrekking tot meer/minder gereden kilometers adviseren wij u om ook altijd informatie te verkrijgen over de volgende voorwaarden:

  • Behoudt u reeds opgebouwde schadevrije jaren gedurende de Private Lease overeenkomst

  • Wat is de hoogte van het eigen risico bij niet verhaalbare schade? Mag de leasemaatschappij deze eigen bijdrage ook verhogen?

  • Geldt de pechhulp regeling direct of pas na 72 uur? Geldt de regeling ook in het buitenland?

  • Registreert de leasemaatschappij de Private Lease overeenkomst bij het BKR? Zie ook www.smilease.nl/bkr

Lees voor nog meer informatie over Algemene Voorwaarden en verschillen ook ons nieuwsbericht over het Keurmerk Private Lease: https://www.smilease.nl/keurmerk-private-lease

SmiLease is in 2006 als eerste leasemaatschappij gestart met Private Lease. Mede door transparante en volledige leasevoorwaarden beoordelen onze klanten SmiLease met een 9,3. Wij adviseren u graag over Private Lease. U bent dan ook van harte welkom in onze showroom in Leek, direct aan de A7.