Private Lease voor Noord-Oost Nederland: postcodes 6500 t/m 9999
Voor gratis advies bel: 0594 28 35 30

Auto privé leasen of kopen?

  • Auto Leasen of kopen

Geplaatst op 13 april 2016

Auto kopen of leasen

Private Lease wordt steeds vaker overwogen bij de zoektocht naar een andere auto. Zowel bij het kopen als bij het privé leasen van een auto zijn een aantal belangrijke aandachtspunten te noemen. SmiLease heeft al meer dan 10 jaar ervaring in Private Lease en kent dan ook al de aandachtspunten bij het leasen of kopen van een nieuwe of gebruikte auto. Wij zetten voor u de belangrijkste aandachtspunten op een rij. 

Aandachtspunten Private Lease

Private Lease groeit sterk. Steeds meer mensen ervaren de voordelen van Private Lease. Door de sterke groei hebben zich veel nieuwe aanbieders op deze markt gestort. Dit gaat soms in combinatie met misleidende advertenties en misleidende leaseprijzen, waardoor u als consument niet meer weet wat wel of niet in het 'all-in leasebedrag' zit. Enkele voorbeelden zijn:

  • Advertentie met Private Lease, terwijl het een financial lease (lening) constructie betreft;
  • Private Lease Prijzen worden gepresenteerd exclusief BTW;
  • Bepaalde elementen worden niet meegenomen in de 'all-in leaseprijs', zoals wegenbelasting of de verzekering;
  • Hoge afkoopsommen bij eventuele voortijdige beëindiging van het leasecontract; 
  • Hoog eigen risico bij niet verhaalbare schade. Daarmee denkt u een vast bedrag per maand te betalen, maar valt dit bij een schade enorm tegen;
  • In de all-in leaseprijs zit geen vervangend vervoer of pech hulp in het buitenland. Met name in het buitenland zijn de kosten hiervoor erg hoog;
  • Afleverkosten worden apart in rekening gebracht en zitten niet in de all-in leaseprijs;
  • Onduidelijke regelingen bij eventueel meer of minder gereden kilometers.

SmiLease heeft voor haar voorwaarden het "Private Lease OK" certificaat ontvangen. Naast een keurmerk laten wij ons openlijk beoordelen door onze klanten via een onafhankelijk beoordelingssysteem 'Klanten Vertellen'. Inmiddels hebben al meer dan 100 klanten ons beoordeeld en scoren wij voor klanttevredenheid een 8,8! De resultaten vindt u op onze internetpagina.

Lees ookhttps://www.smilease.nl/Private-Autolease-groeit-razend-snel- waarin SmiLease voor u de mogelijke valkuilen op een rij heeft gezet voor het privé leasen van een auto.

Aandachtspunten auto kopen

Bij het kopen van een auto kunt u zich vooraf op de aan te kopen auto goed voorbereiden. De prijs kunt u vergelijken met vergelijkbare auto's welke op internet worden aangeboden en daarnaast kunt u via de site van de RDW de gegevens van de auto opvragen (bouwjaar, vervaldatum APK etc.). Ook kunt u informatie verkrijgen over de tellerstand. Meer hierover kunt u lezen in ons nieuwsbericht: https://www.smilease.nl/Gebruikte-auto-controleer-wat-u-koopt-

Misleidende advertenties bij koop

Naast dat u zich goed voor kunt bereiden op hetgeen wat u koopt is het ook belangrijk dat u weet wat u krijgt voor de verkoopprijs. Verkoopprijzen worden in advertenties vaak gepresenteerd zonder de afleverkosten. Deze bedragen vaak al gauw tussen de € 600 en € 1.300. Toezichthouder ACM gaat onderzoek doen naar prijsmisleiding vanwege de rijklaar-maak-kosten van auto's, dit op aandringen van de Consumentenbond. Doordat deze kosten apart worden vermeld kunt u vaak geen goede vergelijking maken tussen de ene auto of een andere. Ook de vergelijking tussen het kopen van een auto of het privé leasen van de auto wordt daardoor moeilijker.

Ga bij het kopen ook altijd na of u garantie krijgt op de door u te kopen auto. Hoge onderhoudsnota's wilt u na een hoge investering niet hebben. Het is daarom ook altijd aan te raden iemand met kennis van auto's mee te nemen bij het kopen van een gebruikte auto.

Auto privé leasen of toch kopen?

Bij het privé leasen van een auto en bij het kopen van een auto zijn veel punten te noemen waarop u moet letten. Een standaard antwoord wat voor u voordeliger is, is niet te geven. Wel is het zo dat autokosten vaak worden onderschat. Door met alle kosten rekening te houden (wegenbelasting, verzekering, rente, afschrijving, pech onder weg, onderhoud, schaderisico indien WA verzekerd) is een goede vergelijking te maken. 

Voor de voordelen van Private Lease zie: https://www.smilease.nl/voordelen#de-zekerheid-van-all-in-lease

Heeft u vragen over Private Lease of twijfelt u tussen het kopen van een auto of privé een auto te leasen neem dan vrijblijvend contact met ons op