Autokosten

  • Beurs met geld

Autokosten worden meestal niet opgeteld

Een auto kost veel geld: bij inruil schrik je vaak van het bedrag dat je bij moet betalen, reparatienota’s vallen meestal ook niet mee, brandstofprijzen zijn hoog etc.Hoeveel precies aan een auto uitgegeven wordt weten de meeste mensen niet. Dat komt niet alleen doordat kosten erg versnipperd betaald worden, ook aanbiedingen van autobedrijven en leningverstrekkers geven vaak een verkeerd beeld van de werkelijke kosten, dit doordat er gewerkt wordt met aanbetalingen, slotbetalingen, financieringen, verplichte verzekeringen en verrekening van inruilwaardes.

ANWB heeft private leaseaanbiedingen van SmiLease beoordeeld

SmiLease is gemakkelijk, goedkoop en duidelijk. Voor een beoordeling van de private lease aanbiedingen van SmiLease door de ANWB zie onderstaande artikelen die als PDF toegevoegd zijn. Bij private autolease weet u vooraf precies waar u aan toe bent: uw autokosten bestaan uit de leasetermijn,  de brandstofkosten en een eventueel eigen risico bij een schade.

SmiLease goedkoper dan ANWB calculatie bij zelf kopen

In oktober 2014 heeft de ANWB onderzoek gedaan naar de hoogte van autokosten. In dit onderzoek scoren nieuwe kleine auto's erg goed.

ANWB: de kosten bij zelf kopen van een Toyota Aygo excl. brandstof bedragen € 300 per maand. Zie de PDF onderaan deze pagina. Bij SmiLease kunt u deze auto all-in leasen voor € 275 per maand ! 

De volgende aspecten zijn belangrijk voor de hoogte van uw autokosten:

 

Het aantal jaren dat u de auto wilt rijden

Door de looptijd van uw auto te verlengen van bijv. 3 jaar naar 5 jaar bespaart u doordat de verhoudingsgewijs hoge afschrijving van het eerste jaar over een langere periode verdeeld wordt, daarnaast bespaart u rentekosten als gevolg van een gemiddeld lagere waarde van de auto.

De grootte van de auto waarin u wilt rijden

Ook kunt u stevig besparen door te kiezen voor een auto die één klasse kleiner is: u bespaart dan zo maar € 100 of meer per maand.

Het aantal schadevrije jaren dat u heeft

Schade veroorzaken leidt tot hoge kosten, door de bekende bonus-malus systemen is het toch een beetje zo van "de veroorzaker betaald". Door schadevrij te rijden kan uw voordeel oplopen tot al snel € 50 per maand.

Het aantal km dat u per jaar rijdt

Kilometers rijden kost geld, niet alleen de brandstof, maar ook het extra onderhoud. Ook is de restwaarde van de auto sterk afhankelijk van het aantal kilometers dat er met de auto gereden is. Meer rijden betekent een lagere restwaarde en dus een hogere afschrijving. Minder rijden bespaart dus veel!

De keus tussen benzine of diesel

U kunt kiezen voor een auto die op benzine of diesel rijdt. Uit berekeningen van SmiLease blijkt dat het omslagpunt vrij hoog ligt: vaak boven de 25.000 kilometer! Het omslagpunt blijkt hoger te liggen dan veelal door fabrikanten opgegeven wordt. Bij een dieselauto moet u rekening houden met hogere kosten op de volgende onderdelen: de investering, de verzekering, de wegenbelasting en de onderhoudskosten. Vuistregel is dat een dieselauto per maand excl. brandstofkosten € 100 meer kost dan de benzine-uitvoering.

Een occasion of een nieuwe auto

In een occasion rijdt u gemiddeld gesproken goedkoper dan in een nieuwe auto. Nadeel van een occasion is het miskoop risico / het risico van hoge onverwachte kosten. Bij occasion private lease van SmiLease heeft u de lagere kosten van een occasion in combinatie met de zekerheid van een vaste leaseprijs.